Отдавна предлагам идеи, експертна помощ и полезни контакти във връзка с широк кръг обществено полезни инициативи. Многократно съм участвал в национални и международни срещи, семинари, събори, интернет форуми и т.н. по обща, неконвенционална и спортна медицина, психология, педагогика, ботаника, екология, информатика и различни форми на изкуство.
Най-цялостен образ този стремеж към обединение намери израз в проекта М.И.Р – www.mirbg.info (провеждал семинари и започнал интеграен сайт-проектоенциклопедия за важните неща в живота), а напоследък набира ход и неговото продължение в организационно-образователен аспект - ИНТЕГРА - www.integra.foundation. Тези проекти и сайтове предстои да се развият и са с широко отворени врати за всички, които желаят и могат да допринесат с нещо за оформянето им като полезени директни справочници, портали и виртуални места за информиране, обучение и медииране на реалната взаимопомощ между хората (предвиждат се и редица мероприятия офлайн).

Други сътрудници, в по-тясно или косвена връзка с тези проекти, са били, а много от тях и още са:
ПРОЕКТ ВЕГЕТАРИУМ  - www.vegetarium.info (бившата "Тринога" в с. Желен; последните години се развива като устойчиво екопоселение и обучителен центъ по интегрален начин на живот и екоземеделие)
ЕКОСЕЛО, ПОРТАЛЕН САЙТ ЗА ЕКОСЕЛИЩАТА У НАС - www.ekoselo.org
СДРУЖЕНИЕ ВИДЯ ПРОЕКТ - http://anandaproject.net 
ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ - www.integral-bg.eu 
ДЖОЙ ДЕЙwww.joyday.bg (Биомагазини в София и Югоизточна България)
ФОНДАЦИЯ "ДУОНИКА АРТ" (Димитър Кръстев) - www.duonika.org 
ИНТЕРНЕТ КЛУБ-БИБЛИОТЕКА "ВИДЕЛИНА" (Варна) - www.videlina.org 
ПОРТАЛ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА РЕФОРМА - www.progresivno.org
МЕДИЦИНСКИ САЙТ "ВИВАТА" - www.vivata.bg
СПИСАНИЕ 8 - www.spisanie8.bg 
СПИСАНИЕ "УСУРИ" (за времето на съществуването му)
И ДРУГИ...

СОФТУЕРИСТИ, ПОМАГАЛИ ЗА ТОЗИ И ДРУГИ САЙТОВЕ С МОЕ УЧАСТИЕ: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (да, това е дъщеря ми, която завърши информатика в Единбург и живя дълго в чужбина, но от 2021 г е отново в България!)

Сътрудниците в по-тясно медицински ориентираните дейности са презентирани тук. Предложения за бизнес, екологично и хуманитарно сътрудничество, или пък просто въпрос или отзив, можете да отправите чрез тази форма. Относно записването за индивидуална медицинска консултация, както и за работна или творческа среща, моля отнесете се към съответните указания тук.

ФОРМА ЗА ВЪПРОСИ, МНЕНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ