Паникьосани от бързо растящите си обеми, някои госпожи и господа бързат да погълнат каквото и да е средство, ако им дават надеждата, че то ще помогне. Изискването за безвредност като че ли отстъпва на заден план. Но синтетичните медикаменти срещу затлъстяване или нарушават хормоналната обмяна, или блокилат усвояването на храната – и двете състояния са потенциално опасни по отношение общото здраве на организма. Не са безопасни -включително при хипертоници, сърдечно болни и психотици - и онези от растителните средства, съдържащи дроги с възбуждащо действие – ефедра, кола, кофеин и др.

Затова е необходимо да се предпочитат билки и хранителни добавки без споменатите странични ефекти, като например гарциния, центела, валериана, липа, маточина, глухарче, хвощ, земна ябълка, бреза, акация, келп, бромелаин, таурин, калциев цитрат, витамин В3, цветен прашец, прополис и други. Често пъти е уместно тези и някои други съставки да се приемат в съчетан вид, което потенцира, т.е. усилва тяхното действие. Тези взаимно допълващи се съставки активизират обмяната на веществата (която „изгаря” мазнините), регулират хормоналния баланс и изхвърлят от организма излишните течности и разтворени в тях отрови – основно през храносмилателния тракт и бъбреците. Някои от тях снижават нивото на стреса, а от там – и на неврогенно предизвикания фалшив апетит; други подобряват хрносмилането или намаляват повишената стомашна киселинност, която предизвиква „гризене под лъжичката” и също често се обърква с истинския глад; трети заздравяват проблемната примного напълнели хора съединителна тъкан (в ставите, кожата, стените накръвоносните съдове, около вътрешните органи и другаде). Грижата стройната фигура по природосъобразни способи следователно е до голяма степен и грижа за общото здраве и самочувствие.

Т.нар. „синдром Х” например обединява високото кръвно налягане с повишения холестерол, затлъстяването и късния диабет. Известно е, че хипертониците по-често получават кръвоизливен мозъчен инсулт и бъбречни усложнения, а затлъстелите по-често страдат от сърдечна слабост, жлъчно-чернодробни, бъбречни и ставни болести...
Проспериращите модерни фирми „Мирта Медикус” и „Медикус фарма обаче идват, за да ни се притекат на помощ! Бодислим перфект, Биокорект Плюс, Универсал-С-форте, Липокорект, Холекорект и Хиперкорект са природни продукти, които действат едновременно и върху натрупаните килограми,  и върху изброените предразположения!
Артрокорект укрепва опорнодвигателните структури, които щат, не щат - носят тежестта на повишената телесна маса. Неврокорект, от друга страна, е най-точно „прицелен” срещу тандема пълнота+стрес.
Ако желаете нещо сладичко, можете да си вземете от диетичното блокче Пектолка и/или бонбонките Формасуит. Те съдържат натурални билкови екстракти без пристрастяващо действие, намаляват на негативните ефекти от стреса върху организма и могат да се включват вместо традиционните сладости като допълващи въздействието при склонност към напълняване.

Безспорно е все пак, че по-загриженият за фигурата си пол си остава женският. Фемимодел е изпитана високоефективна добавка, която в най-голяма степен отговаря на изискванията за цялостен продукт за обмяната, особено при жени в критически и менопаузален период от живота им, докато пък Минифемин е новият топ-продукт за поддържане на идеално здраве и стройна фигура при жени, които са в млада и средна възраст. И двата препарата имат положително въздействие и върху целулитните натрупвания.

Следователно, продуктите на „Мирта Медикус” и „Медикус фарма” позволяват по-бързо разграждане на приетите калории и вече натрупаните мастни деца, а също така и за създаване на по-спокойно, „улегнало” отношение към проблема с храненето, с цел да се избягват вредните за здравето „люшкания” от гладуване към преяждане. В съчетание с една умерена диета, физкултура и други подходящи мерки, те са удобен, приятен и резултатен подход към проблема с наднорменото тегло и неговите зачестяващи усложнения. Много хора вече постигнаха стабилизиране на теглото и здравето си чрез споментите природни специалитети. Опитайте и вие!
Detect language » Bulgarian