Все повече от нас се промъкват, ден след ден, в градския смог - в състояние на хроничен стрес, при един нерегулиран начин на живот, с непълноценно хранене и честа употреба на силни лекарства с не по-малко силни странични ефекти... Смятаме, че не ни достига време и енергия да променим каквото и да е. Така ли е обаче? Наистина околните условия е трудно да бъдат променени, ала от решаващо значение е индивидуалната устойчивост на всеки един организъм. Това е особено важно, когато се разглежда състоянието на имунитета - производно на сложен комплекс от фактори, поне половината от които зависят пряко от нас.
Както за полета на една птица са непременно необходими и двете й криле, така и за правилното функциониране на имунната ни система са необходими две основни групи мерки: по-адекватен начин на живот и масово приложими природни средтства. За първото има написани доста книги и все повече информация в интернет: правилното хранене и дишане, използването на природните фактори, физическата култура, масажите, психорегулацията... Второто „крило” предвижда ползването на разноцветен спектър от природни съставки, които - за разлика от „тежката артилерия” на повечето синтетични лекарства - могат да се използват по-широко и за продължителен срок от време, без неблагоприятни странични въздействия. Пазарът у нас вече е богат на такива продукти; повечето от тях са обаче с едностранчиво действие. Какви тогава следва да бъдат изискванията за една по-цялостна добавка, повдигаща силите на имунните ни системи?
Най-напред, тя е необходимо да включва някакъв ефективен общ неин стимулатор, повищаващ дееспособността на белите кръвни клетки. Известно е, че последните изграждат един най-основен фронт срещу различните микробни агенти и туморните образувания. Растителни средства, действащи в тази насока, са например ехинацеята, кръвният здравец и източната гъба шийтаке.
От друга страна, важни са и компонентите, подобряващи състоянието на възпалените органи и главно на техните лигавици - най-честните фокуси на разнообразни инфекциозни процеси. Тук изпитани средства са билки като сладък корен, петопръстен очиболец и листа от малина.
И трето, общото състояние на нервния тонус и на цялостната обмяна на веществата рефлектира непосредствено върху устойчивостта ни спрямо инфекции. Тук добри тонизатори и регулатори на цялостното самочувствие са тревистият бъз (с плодове, богати на антиоксиданти) и сминдухът. Важна хранителна добавка е и аминокиселината лизин, за която, освен основното й значение за изграждането на тъканите, се счита, че повишава противовирусния имунитет, особено по отношение предотвратяване на херпесните изостряния. А що се касае до минералните съставки, най-широкоспектърен е цинкът. Препоръчва се той да се приема свързан с органични молекули, например лимонена киселина (сама по себе си тонизиращ и противотемпературен фактор!), с цел оптимално усвояване и действие без странични ефекти.
У нас вече е налице природен продукт, отговарящ именно на тези условия за съчетана ефективност. Това е „Имуноефект - антивирал” на „Медикус фарма”. Чрез него вече е възможно, без да се вземат паралелно много хранителни добавки, да се постигне аналогичен на това ефект само с 1 или максимум 2 капсули на ден. Това е така, защото се използват само 100%-ви натурални екстракти и добавки - без химически прибавки, консерванти, пълнители, оцветители или ароматизатори. Всичко това го прави незаменим във всяка домашна аптечка, особено през студените сезони на годината и при наличие на надвисваща заплаха от епидемични „вълни”.
Detect language » Bulgarian