www.google.com.  Най-голямата световна търсачка на сайтове, думи и изображения; електронни пощи, онлайн преводи и др.

www.wikipedia.org. Свободната енциклопедия (на много езици).

www.yahoo.com Известен международен портал; електронни пощи.

www.dir.bg Информационен и портален български сайт.

www.start.bg Голяма българска търсачка.

www.mirbg.info Изграждаща се енциклопедия за важните неща в живота, с участието на д-р Пашкулев.

http://cnupka.com.  Интересна търсачка, включваща и много медицински звена; предлага търсене и по софийската карта с произволно зададени периметри.

http://db.infotel.bg:8889. Обширен български телефонен справочник.

http://sms-bg.net.  Изпращане на съобщения от компютър на GSM.

http://counter.search.bg.  Безплатно регистриране наброяч за посещенията в интернет страниците.

http://democrit.com. Информационен център за новини и ресурси в българската наука.

www.znam.bg. Портал на знанието, с акцент върху детското образование.

http://bibliotekibg.primasoft.bg.  Координати на над 400 библиотеки в България.

http://www.yes.bg.  Връзки с голям брой интернет ресурси в различни области на живота.

www.bgbook.dir.bg.  Интернет-книжарница с много заглавия и възможности за търсене. За поръчки - тел. 088 1050 begin_of_the_skype_highlighting 088 1050 end_of_the_skype_highlighting; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.bgob.net.  Друга добре организирана интернет-книжарница. За поръчки - тел. 979 34 60, 71 64 51; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.fokus.bg.  Публикуване на безплатни кратки обяви и банери.

http://5ko.free.fr/bg/cyr.html. Писане на кирилица с латинска клвиатура.

www.liternet.bg. Едно от водещите виртуални места, където може да се чете и публикува на български език, богато разнообразие от автори и произведения.

www.bgmaps.com. Географска, административна и транспортна карта на България и карти на София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе могат да се ползват безплатно всички на този адрес. По зададен адрес потребителите могат да намерят местоположението на даден обект.

www.infotel.bg. Център за телематични услуги, специализирано поделение на БТК - ЕАД, с основна задача да разработва , внедрява и предлага информационни услуги за обществено ползване.

www.universalinternetlibrary.ru . Много богата универсална интернет библиотека (на руски).

www.viaexpo.com. Пловдив, тел./факс: 032/945459; 960011; 960012; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Организатор на разнообразни специализирани изложения, конференции, семинари, бизнес срещи и др. в България.

www.kibea.net. Съвременно издателство с много издадени книги по природна медицина, междуличностна психология, история, афористика, луксозни издания и др, за повече инфо, виж тук.

www.iztok-zapad.eu. Също много разнообразни теми, хвърлящи мост между съзерцателните традиции на Изтока и прагматичните насоки на Запада.

www.homo-futurus.com. Друго авангардно издателство: по теми като билколечение, пречистване и саморегулиране, кулинария и др.; още инфо.


 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ - ОБЩА ДИРЕКТОРИЯ